Scheepvaart

Scheepvaart

Binnen de scheepvaart is moderne techniek zeer belangrijk. EK Electronics is dan ook zeer innovatief en flexibel op het gebied van oplossingen binnen de scheepvaarttechniek.
EK Electronics is actief op diverse schepen zoals vissersboten, sleep- en werkboten, baggerboten, offshore & transport en binnenvaartschepen.

En uiteraard heeft EK Electronics een BEWIJS van AANWIJZING SCHEEPVAART BINNENVAART, controleren van aarding en isolatieweerstand en het keuren van elektrische inrichting.

Binnen de scheepvaart is moderne techniek zeer belangrijk. EK Electronics is dan ook zeer innovatief en flexibel op het gebied van oplossingen binnen de scheepvaarttechniek.
In opdracht van Maaskant Shipyards 2 stuks support vessels , Astra G en de Aquarius G met dubbele voortstuwing voor bedrijfszekerheid en manoeuvreerbaarheid. Motoren : Caterpillar 2 x C32 ACERT 970 KW Generatoren : Caterpillar 3x C4.4 99KW
Voor DCS Delta Coastal Services de gehele E-installatie geleverd voor de catamaran DCS Discovery. Vervoer van personeel en materialen
In opdracht van Damen Maaskant Shipyards te Stellendam heeft EK Electronics de gehele E-installatie verzorgd voor de 43 meter lange innovatieve mesheftvisser YE118.
In opdracht van VDS gaat EK Electronics de gehele licht-krachtinstallatie verzorgen voor de tower grillage & bladerack substructures van de Seafox 5.  
EK Electronics werkt voor Orange Pit op dit moment aan een cutter dredger. De dredge is een Orange Pit SWSD40 op basis van een IHC Beaver40 vaartuig. Deze baggerboot wordt ingezet op binnenwateren, meren, rivieren etc.  
De “eerste” stuurhut van onze opdrachtgever Orange Pit is afgeleverd , aan ons de taak om de gehele elektrische en besturings-installatie’s aan te brengen.
In opdracht van Maaskant Shipyards gaat EK Electronics een tweede zuigbuis implementeren aan boord van de YE118 Noordland. De zuigbuizen worden gebruikt om mesheften (scheermessen) op te zuigen , die direct aan boord worden gezuiverd en gewassen.
Voor onze klant Orange Pit, gespecialiseerd in het bouwen van custom made dredgers en workboats, heeft EK Electronics een eerste baggerboot (dredger) opgeleverd.Hierbij heeft EK Electronics de gehele elektrische installatie geleverd en gemonteerd. Deze 400mm SWSD (Suction Wheel Swinging Dredger) is voor een klant in Nigeria Deze Zuigbaggers worden hoofdzakelijk gebruikt voor zandwinningsdoeleinden en voor verdieping en/of opruimen van kanalen, vijvers, meren en rivieren.Voor meer informatie kunt u op www.orangepit.nl kijken.
In opdracht van Shipyard Reimerswaal gaat EK Electronics de gehele elektrische installatie verzorgen t.b.v. de nieuwe accommodaties en stuurhut aan boord van de dredger “Deo Gloria”. Bij deze opdracht levert en installeert EK Electronics ook de brandmeldinstallatie i.s.m. onze leverancier. Bij dit karwei worden de bestaande accommodaties en stuurhut verwijderd en worden er compleet nieuwe geplaatst.
EK Electronics heeft de opdracht gekregen van Delta Coastal Services (DCS ) om de gehele bekabeling te demonteren en terug te trekken aan boord van de DCS Explorer, dit i.v.m. het verbreden en verlengen van het schip. Het verbreden en verlengen wordt gedaan door Overlasko Konstruktie B.V. Na de laswerkzaamheden zal de gehele E-installatie deels worden uitgebreid en weer opnieuw worden aangesloten.
Voortgang van de E-werkzaamheden in de nieuwe accommodaties en stuurhuis van de Deo Gloria van zandhandel Faasse bij Scheepswerf Reimerswaal lopen voorspoedig
Kleine impressie van de werkzaamheden aan het stuurhuis/ accommodatie’s. Werkzaamheden aan de Deo Gloria lopen voorspoedig. Week 9 worden het nieuwe stuurhuis/ accommodaties op de Deo Gloria geplaatst
In opdracht van Scheepswerf Reimerswaal gaat EK Electronics de bekabeling verzorgen voor nieuwe generatoren aan boord van de “Ortelius” Leveren en leggen van alle stuurstroombekabeling voor overige partijen Leveren en plaatsen van verdelers. Verdere werkzaamheden aan boord zijn het leveren, plaatsen en aansluiten van een E-motor t.b.v. de stillevaart modus.Draaistroommotor : 560kW , 760rpm , 400/690V, B3, met geisoleerd lager en testrapport. De Ortelius is een schip met ijsklasse UL1 , speciaal voor expeditie-cruises in het noordpoolgebied en Antartica.   Update oktober: De Ortelius is opgeleverd binnen de gestelde tijd. Orteluis is op weg naar Antarctica. Gegevens van de Ortelius : Passagiers: 116-123 in 53 hutten (108 passagiers in 52 hutten vanaf seizoen Arctisch 2020) Bemanning: 52 Lengte: 90.95 meter Breedte: 17.20 meter Diepgang: 5.4 meter IJsklasse: UL1 (Equivalent aan 1A) Tonnage: 4090 ton Voortstuwing: 6 ZL 40/48 SULZER Snelheid: 10.5 knopen gemiddeld    
In opdracht van Scheepswerf Reimerswaal gaat EK electronics de E-installatie aanpassen aan boord van de Capo Cinto. Werkzaamheden bestaan uit Leveren en leggen kabels t.b.v. generatoren . Uitbreiding brandmeld-installatie Leveren en aansluiten van nieuwe switchborden. Aanpassen licht/ kracht installatie. Leveren en aansluiten van 45 connection boxen t.b.v. cement tanks , kleppen en sensoren Update 9 oktober: Capo Cinto , bijna klaar voor de vaart , de laatste puntjes op de I

Afbeelding galerij

In opdracht van Faasse zandhandel te Goes heeft EK Electronics de as-generator geleverd voor de TSHD Schenge. Dit vrachtschip wordt omgebouwd tot een sleephopperzuiger. Generator Stamford: 505kVA, 1500rpm, 400V, B3 , met Lloyd’s certificaat
EK Electronics heeft de opdracht gegund gekregen voor de ombouw van coaster naar sleephopper van het bestaande schip “SCHENGE” van Faasse zandhandel te Goes Eerder leverde EK Electronics al de as-generator t.b.v. de Schenge Opdracht bestaat o.a uit: Leveren en aanpassen, licht- krachtinstallatie met bijbehorende (onder)verdelers aansluiten van diverse pompen, hydrauliek-motoren PLC besturingen signaleringen van o.a beun, schuif afsluiters, overflow kleppen, diepte meters diverse besturingskasten leveren camerasysteem aanpassen brandmeld-installatie complete engineering, programmering en in bedrijf stellen
EK Electronics is druk bezig met de afronden fase van de SCHENGE. Testen en inbedrijf stellen zijn de werkzaamheden die nu plaats vinden. De proefvaart is eind mei 2020. As-generator is inmiddels inbedrijf gesteld.